Vinterferietips i byen

Februar er her og det er snart vinterferie. Lyst på litt vinterferiefølelse? Her har du 6 gode vinterferietips i byen.

Februar er vinterferietid. Nærmere bestemt uken 21. – 27. februar. Det er nok noen som kan tenke seg å reise bort, enten til varmere strøk eller til fjells. Men hvorfor det, når man kan kose seg i verdens beste by – Oslo. Byen har mange aktiviteter å by på for deg som trives best i hovedstaden.

Korketrekkern – For store og små

Korketrekkern. Foto: Didrick Stenersen, VisitOslo

Vinterferien betyr stengte skoler, og barna er hjemme. Hvordan aktivere en 8-åring som kjeder seg? På grunn av pandemien er lekesentere som Leos Lekeland stengt*, men fortvil ikke. Korketrekkeren ved Frognerseteren er et godt alternativ. Nesten to kilometer med adrenalin og moro. Ta med deg rattkjelken, eller lei utstyr hos Akeforeningen nedenfor Frognerseteren og sett utfor. Husk hjelm. Løypa går helt ned til Midtstuen stasjon, hvor du kan ta T-banen opp igjen og hive deg utfor på nytt, eller ta en pause med en kaffe, kakao eller Frognerseterens legendariske eplekake. Husk at det kan bli folksomt i bakken, spesielt i helgene mellom klokken 12 – 15, og dermed kødannelse ved Midstuen T-banestasjon.

*Kan endre seg dersom det blir endringer i retningslinjene.

Skitur til «Golfballen» på Haukåsen

Vinterferie betyr skitur for mange. Et enkelt og lavterskel turforslag, er opp til radaren på Haukåsen, eller «Golfballen» som den kalles på folkemunne. Du kan for eksempel parkere ved Mariholtet og gå opp derfra. Det er en 2,3 km tur opp til den 14 høyeste toppen i Østmarka. Herfra får du en flott utsikt over Oslo. Vel tilbake, kan du avslutte turen med noe godt på Mariholtet Sportsstue (med forbehold om at de er åpne i vinterferien).

Kulturell vinterferie

Ønsker du å utvide din kulturelle horisont? Oslo har masse kulturelle tilbud, pandemi til tross, som kan passe de fleste. Astrup Fearnley museet er ikke bare et arkitektonisk fantastisk syn, de har også utstillinger i verdensklasse. Fra 4. februar kan man se utstillingen INFORMATION (Today), som tar for seg produkter av 2000-tallets digitaliserte, databaserte kapitalisme. Du kan lese mer om utstillingen her.

Oslo er en av Europas beste konsertbyer, og vinterferien er ikke noe unntak. Du kan tjuvstarte vinterferien med en av “de fire store norske” – deLillos på Sentrum Scene fredag 18. februar. Rockefeller har mye på programmet i vinterferien. Seattle rockerne Band of Horses, spiller her tirsdag 22. og onsdag 23. februar.

Er ikke disse bandene helt din greie, finner du flere konserter her (Rockefeller, Sentrum Scene, John Dee) eller Parkteatret.

Det finnes for øvrig flere utstillinger i Oslo og omegn. Blant annet «Hvert øyeblikk teller» på Henie Onstad senter og Fredsprisutstillingen Nobels Fredssenter.

Pr 2. februar gjennomføres disse aktivitetene som planlagt, etter de retningslinjer som gjelder. Sjekk nettsidene ved eventuelle endringer.

Total avslapning

The Well

Ferier er til for å slappe av og lade batteriene. Da er det passende å koble av på et spa, eller hva? The Well spa & resort på Sofiemyr, tilbyr det meste for total avslapning for voksne. Nordens største spa har restaurant, basseng, badstuer, boblebad og bar – 10 500 kvadratmeter med avslappende opplevelser. Et godt vinterferietips i byen for de voksne.

Foretrekker du å holde deg innenfor bygrensa, kan The Thief by på et fantastisk spa i luksuriøse omgivelser på Tjuvholmen, eventuelt prøve Colosseum Medi-Spa.

Spark fra deg på isen

Voldsløkka. Foto: Janina Lauritsen, Nordre Aker Budstikke

Dersom du ikke har ski, er det muligheter å komme seg ut på glattisen. Frogner stadion har en fin skøytebane hvor man også kan leie skøyter. Uavhengig av ferdighetsnivå, er det mulig å sparke seg bortover på isen, enten man er alene eller sammen med venner. Det er også muligheter for å teste bandyferdighetene sine.

Voldsløkka kunstisbane på Sagene har også en stor skøytebane som er åpen for publikum. Sjekk Facebooksidene deres for åpningstider og mer informasjon om leie av utstyr.

Game night hjemme

Brettspill er gøy for hele familien

Selv om dere ikke er på hytta på fjellet, kan man få hyttefølelsen allikevel? Kjøp inn noen brettspill og samle dere rundt stuebordet eller kjøkkenbordet og kast terningen.

For de mindre barna: Den forsvunne diamanten. Et enkelt spill for hele familien. Reis gjennom Afrika på jakt etter den forsvunne diamanten, men pass deg for pirater og landeveisrøvere. Passer for barn fra 7 år og oppover.

Alias/ Junior Alias: Dette spillet er et morsomt spill hvor man skal beskrive bildet på kortet for sin medspiller. Fint til å utvide ordforrådet til barna.

Escape Room: Et spill for de litt eldre. Er i samme genre som ekte Escape rooms, hvor du skal løse en rekke oppgaver for å finne veien ut.

Monopol: Spillet alle elsker å hate. Ingenting er verre enn å være på konkursens rand, og havne på Rådhusplassen med et hotell. Garantert å rykke litt opp i familiefreden.

Hvis ikke disse spillene er helt din «cup of tea», finner du mange gode spill hos for eksempel Outland i Grensen, eller hvilken som helst bokhandel eller lekebutikk.

Uansett hva du måtte foreta deg, håper vi i Schala & Partners at du får en helt super vinterferie og kanskje får litt inspirasjon med våre 6 gode vinterferietips i byen.

Her kan du lese om andre vinterferietips i byen vi har gitt tidligere.

Kilder: VisitOslo, Skiforeningen