Oslo har mange bydeler å by på

Foto: Involve Advertising

Oslo er verdens beste by å bo i, så enkelt er det bare. Landets hovedstad kan skilte med en rekke kulturtilbud som kan tilfredsstille den særeste interessen. Du kan spise mat fra alle verdenshjørner og danse til solen står opp, og Oslo har mange bydeler å by på.

Det å kunne bo i en by som tilbyr dette er unikt i dette landet. Sentrale bydeler som Grunerløkka og St. Hanshaugen er pulserende og levende – hvor du alltid kan finne på noe – til alle døgnets tider. 

Derimot kan det være at ettersom man blir litt eldre, så står ikke knøttsmå leiligheter der alt er i ett rom – “men det er supersentralt altså” det aller beste. Du har kanskje stiftet familie, og kanskje drømmer om en liten hageflekk? Da kan det å flytte ut av bykjernen være en god ide, for Oslo har mange bydeler å by på. 

Men hvor skal man da flytte? Fortvil ikke, Schala & Partners har oversikten over hvilke bydeler og strøk man kan vurdere. 

Her kommer en oversikt over en rekke bydeler og områder som kan passe alle og enhver. 

Oppsal 

Foto: Involve Advertising

Oppsal er en drabantby i sydøstre Oslo, som er en del av Bydel Østensjø. Dette er et område som er i stor vekst og svært populært for småbarnsfamilier.  Her finner du alt fra fine villaer til små rekkehus. Det nyåpnede Oppsal Senter er områdets sentrum, med alt fra matbutikker, frisører og kafeer.  

Området ligger tett på både marka og Østensjøvannet og du kan være i Oslo sentrum på 15 minutter med T-banen. 

En vaffel på Rustadsaga er ikke å kimse av heller.  

Årvoll 

Foto: Involve Advertising

Årvoll er et boligstrøk nordøst i Oslo, mellom strøkene Disen og Tonsenhagen. Området ligger helt ved markagrensen, som gjør at du bor tett på naturen, selv om du fremdeles bor i byen. Her er Isdammen en naturperle. Dette er et område som er populært for sports og fritidsinteresserte familier, både småbarnsfamilier og de mer etablerte.     

“Med beliggenheten så tett på markagrensen er området rundt Årvoll tiltalende for yngre folk som ønsker å være tett på naturen”

Terje Rindal 

Schala & Partners, Årvoll

Abildsø

By Kjetil Ree. – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4281220

Abildsø er nok den plassen lengst unna sentrum vi anbefaler i denne artikkelen. Dette strøket ligger i det sørøstlige Oslo, ved Østensjøvannet – altså syd for Manglerud og øst for Lambertseter. 

Dette området er for deg som lengter etter litt ekstra plass både innendørs og utendørs. Området er i sterk vekst med fokus på infrastruktur og skoler. 

Hasle 

Foto: Involve Advertising

Som nevnt i tidligere artikkel er Halse et område mellom Carl Berner og Helsfyr som er i sterk vekst spesielt populær for nyetablerte og småbarnsfamilier. Dette på grunn av mengdene barnehager, skoler og infrastruktur. Dette er plassen for deg som ikke er helt klar å flytte ut av bykjernen, for her kan du være på Jernbanetorget på 8 minutter og på Grûnerløkka på 7. 

“Hasle og Løren er det perfekte området å flytte til når man vil ut av bykjernen – for eksempel med små barn – men fremdeles vil ha den umiddelbare nærheten til byen“.

Torfinn Sørvang 

Eiendomsmegler/Schala & Partners, Carl Berner 

Kjelsås

Foto: Involve Advertising

Om du vil litt opp i høyden er Kjelsås og Grefsen et godt alternativ. Det tidligere industriområdet har nå blitt en av Oslos mest populære områder. Mye grunnet sin umiddelbare nærhet til Maridalsvannet og Grefsenkollen. Her får du naturen rett utenfor stuevinduet, og og en panoramautsikt på kjøpet.  Kjelsås popularitet er såpass at man bør ha litt ekstra dybde i lommeboken sett opp mot de andre områdene vi har omtalt i denne artikkelen. 

Da håper vi du har fått en litt informasjon om at Oslo har mange bydeler å by på og hvilke områder som kan passe, og om du har noen spørsmål, er det bare å ta kontakt med ditt lokale Schala & Partners kontor.