Bypåske i Oslo? Hva skal man finne på? 

Påsken er en tid hvor mange nordmenn reiser til fjells for å nyte vinterferien, men for de som blir igjen i verdens beste by kan det være vanskelig å vite hva man skal gjøre i påsken. Heldigvis er det mye å finne på i Oslo, enten du vil være aktiv eller slappe av. Her er noen forslag til fritidsaktiviteter du kan gjøre i påsken når alle andre er på fjellet.

Frisk luft og spankulering 

Først og fremst er det verdt å nevne at påsken er en fin tid å utforske Oslo på, da byen er mindre travel enn vanlig. Du kan ta en tur til en av Oslos mange parker, som for eksempel Frognerparken eller St. Hanshaugen, og nyte vårsolen mens du går på tur eller koser deg med en bok på en benk. – Kanskje ta med et teppe i tilfelle temperaturen ikke er helt optimal.

Hvis du vil være litt mer aktiv, kan du ta en sykkeltur langs Akerselva. Denne grønne oasen midt i byen strekker seg fra Maridalsvannet til Bjørvika, og har mange fine rasteplasser underveis. Du kan også ta turen til Hovedøya eller Bygdøy, hvor du kan sykle langs kysten og nyte sjøutsikten.

Kunst og kultur

For de som liker kultur og kunst, kan påsken være en fin tid å besøke noen av Oslos museer og gallerier. Det relativt nyåpnede Nasjonalmuseet har mange utstilling å velge mellom, så der kan man slå i hjel mang en time. Det er også svært barnevennlig, slik at det er noe for alle og enhver. På Tjuvholmen har  Astrup Fearnley Museet har alltid spennende utstillinger å by på. Du kan også ta turen til Munchmuseet og se noen av Edvard Munchs mest kjente verk.

Lær deg noe nytt

Hvis du vil prøve noe helt nytt, kan du ta en matlagingskurs eller en cocktailworkshop på en av Oslos mange kulinariske institusjoner. På Mathallen kan du lære å lage alt fra sushi til sjokolade, mens på Himkok kan du lære å mikse de perfekte cocktailene. Dette er en fin måte å få nye impulser og lære noe nytt i påsken.

Treat yourself! 

For de som vil slappe av og lade batteriene i påsken, kan du ta turen til et av Oslos mange spa og velværetilbud. The Thief Spa har en fantastisk beliggenhet rett ved vannkanten på Tjuvholmen, og tilbyr alt fra massasje og ansiktsbehandlinger til yoga og pilates. Du kan også ta turen til The Well, som er en av Nordens beste spa og velværeanlegg. Om dette ikke appellerer er det alltids deilig med en saunatur og hoppe i den iskalde Oslofjorden.

Ut i naturen, nært byen 

Hvis du vil oppleve naturen uten å dra til fjells, kan du ta turen til Nordmarka eller Østmarka. Om det fremdeles er snø kan du gå på ski i merkede løyper, eller prøve deg på skøyter på islagte vann. 

Vi har nylig skrevet en artikkel om løyper å gå i om du er en nybegynner. 

Til slutt er det verdt å nevne at Oslo har mange spennende arrangementer i påsken. Blant annet arrangeres det påskemarkeder, konserter og teaterforestillinger over hele byen.