Påske i vinterstille Oslo

Oslo er tvert i mot en kjedelig betongørken i høytider og ferier. Med konserter, aktiviteter, museer og mye mer, er påskeferien intet unntak. Her har vi samlet de beste tipsene til påske i en gjenåpnet hovedstad!

Bli lommekjent i byen

Som andre hovedsteder og storbyer rundt om i verden, har Oslo også en rekke forskjellige tilbud når det kommer til sightseeing. Påskeferien er en gylden anledning til å bli litt bedre kjent med egen by. City Sightseeing sine røde dobbeltdekker busser, også kalt hop-on-hop-off, åpner ikke for kjøring før i mai. Men byvandring med guide er åpent hele året, og her er det mange forskjellige tematurer du kan være med på.

Temaene varierer i alt fra kjente og ukjente bystrøk, til fokus på kultur eller mat, pub til pub og mye mer. Her finnes det garantert noe for hele familien. Og dessuten er det en fin måte å nyte det gode påskeværet på. Visit Oslo har en flott oversikt over de forskjellige guidede vandringene som finnes.

Hjernetrim med Escape Room

Escape Rooms har etterhvert blitt en superpopulær gruppeaktivitet som passer perfekt for deg som ser etter mysterie, eventyr og spenning. Her må deltakerne jobbe godt sammen for å se etter ledetråder og løse gåter for å slippe ut av rommet de er innelåst i, innen tiden er ute.

I Oslo har det de siste årene dukket opp en mengde forskjellige Escape Rooms. Alle foregår i lukkede lekerom som symboliserer ulike steder og forskjellige tidsrom; en egyptisk pyramide, et slott, en kjeller, til og med en annen planet. Det er som å få være både Indiana Jones og Sherlock Holmes samtidig. På TripAdvisor finner du en liste over Escape Rooms i Oslo.

Noen Escape Rooms er kun fysiske mens andre er en hybrid mellom fysisk og virtuelt. Det vil si at du er på plass fysisk, men at spillet foregår med VR-briller. Du blir dermed helt fordypet i spillet. VR-games tilbyr slike typer Escape Rooms.

Uansett hvilket Escape Room man velger, er det ingen tvil om at det er en super aktivitet for både barn og voksne – om målet er en sosial kveld med venner, en bursdag, date eller familiedag.

Escape rooms er like gøy for de store som de små. Foto: Elisa Bates

Opplev utendørs kunst

Vi har blitt så bortskjemte på påskesol at vi forventer at påsken skal komme med godt vær og planlegger ofte høytiden deretter. Skiturer, påskeleker og avslapping i solveggen på hytta. Med bypåske blir aktivitetene litt annerledes, men trangen etter å finne på ting ute er den samme.

En super ting å gjøre hvis du ser etter å bruke tiden utendørs, er å utforske kunst. I Oslo finnes det flere steder hvor du kan betrakte flotte kunstverk utendørs. Roseslottet oppe ved Frognerseteren er en kunstinstallasjon som tar for seg historien om okkupasjonen av Norge. Installasjonen er både flott å se på, samtidig som den er pedagogisk. Og den passer for folk i alle aldre.

Ekebergparken er et utendørs museum som består av 44 skulpturer. Det er en offentlig park som holder åpent døgnet rundt, hele året og har gratis inngang. Ekeberg har en lang historie, og i parken blir den kombinert med vakker natur og storslåtte skulpturer. Her får publikum en tredobbel opplevelse, og utsikten er kjent for å være en av Oslos beste!

Vi har tidligere også skrevet en guide til hvor du kan betrakte gatekunst i Oslo, her.

Utsikt fra Ekeberg. Foto: GettyImages

SNØ

Du trenger verken reise langt eller ha minusgrader for å stå på ski, når helårsarenaer for snøopplevelser eksisterer. Har du ikke hørt om Snø enda, er det på tide å få en oppdatering:

Snø er nemlig verdens eneste innendørs helårsarena som forener langrenn, snowboard, alpint, freeski og isklatring under samme tak.

I påsken arrangerer de aktiviteter for hele familien som garanterer påskestemning selv i storbyen. Blant annet arrangeres det påskeskirenn og påskeeggjakt. Full oversikt over aktiviteter og tidspunkt finner du her.

Påskepiknik i parken

Varmere tider er endelig kommet, og påsken er en perfekt anledning til å nyte godt vær og å være utendørs. En lavterskel aktivitet, som er minst like hyggelig og gøy som de beskrevet over, er piknik i parken. Inviter med venner, ta med kubb, god mat og drikke, en god bok og bruk hele dagen utendørs i godt selskap.

Noe av det beste med Oslo er alle grøntområdene vi har. Vi har tidligere laget en oversikt over noen av de flotteste parkene i Oslo, men for å oppsummere noen gode alternativer: Sofienbergparken på Grünerløkka er en av de mest brukte parkene i Oslo. Er du glad i masse liv og mennesker er dette parken for deg. Parken på toppen av St.hanshaugen er også en slik park. Her kryr det av mennesker på en solrik dag, både familier med små barn, ungdommer og godt voksne. I tillegg har St.hanshaugparken en fantastisk utsikt over byen vi elsker. I Botanisk Hage finner du en litt annen atmosfære. Her er det roligere og ofte mer barnefamilier sammenlignet med førstnevnte. I påsken begynner i tillegg trær og planter å blomstre og parken blir forvandlet til en fantastisk grønn oase.

Botanisk Hage. Foto: GettyImages

Vi håper du har fått noen gode tips til ting å finne på i verdens beste by i påsken. Et siste tips fra oss er å sjekke ut visit Oslo sin arrangementkalender, der får du god oversikt over alt av kulturarrangementer som skjer i byen både utenom og i påsken.

God påske fra alle oss i Schala & Partners!

Kilder: VisitOslo, SNØ, Ekebergparken, Roseslottet, Escape Games, Tripadvisor