5 nydelige skiområder maks en time utenfor Oslo

Vi skrev nylig om fem forskjellige løyper i Oslo som var optimale for både nybegynnere og de litt mer erfarne. Hva om du synes at det er litt for mange skiløpere i området? Er det vanskelig å finne parkering om du ikke er tidlig nok ute. Kanskje du har blitt bitt såpass av langrennsbasillen at du vil utforske nye områder? Her kommer fem forskjellige områder å teste ut. 

Nordmarka: Frognerseteren – Ullevålseter

Teknisk sett er vel denne i Oslo, men vi tar den med allikevel. Denne klassiske skituren i Nordmarka passer for de fleste skiløpere. Løypa går gjennom flotte skoger og over åpne myrer. Det er flere serveringssteder langs løypa, inkludert Frognerseteren og Ullevålseter, hvor du kan stoppe og ta en pause.

Sørkedalen

Sørkedalen ligger ca. 30 minutters kjøring fra Oslo sentrum og er et flott sted for langrenn. Området har et nettverk av løyper som passer for alle ferdighetsnivåer, og det er også muligheter for å prøve seg på mer krevende turer i fjellet. Her finner du Nordmarkas høyeste punkt – Oppkuven

Nittedal: Gjelleråsen

Gjelleråsen ligger ca. 25 minutters kjøring fra Oslo sentrum og har et godt utbygd nettverk av langrennsløyper. Området er også kjent for å være et av de mest snøsikre stedene i nærheten av Oslo.

Romeriksåsene: Movann – Nannestad – Harestua

Dette er en flott løype som går gjennom Romeriksåsene og har en fin blanding av både flatere og mer krevende partier. Løypa er ca. 17 km lang og går blant annet langs Movann og Nannestad. Det er flere serveringssteder langs løypa hvor du kan ta en pause og nyte utsikten.

Krokskogen: Ringkollen – Sollihøgda – Grua – Ringkollen

Denne flotte rundturen på ca. 18 km går gjennom Krokskogen, ca. 40 minutters kjøring fra Oslo sentrum. Løypa har noen krevende partier, men gir deg samtidig muligheten til å oppleve noen flotte utsiktspunkter. Det er flere serveringssteder langs løypa, inkludert Sollihøgda og Ringkollstua.

Disse løypene er alle godt preparert og egner seg godt for både nybegynnere og erfarne skiløpere. God tur!